Preview Mode Links will not work in preview mode

Uppdrag spänning

Dalakraft djupdyker i områden kopplade till el och energi tillsammans med radioprofilen Jon Norberg.

Jan 18, 2022

Intresset för elbilar fortsätter att växa. Under förra året ökade antalet laddbara bilar totalt med 75 procent.

– Det är fantastiskt att den här utvecklingen fortsätter. Antalet rena elbilar fördubblades och laddhybriderna ökade med cirka 70 procent. Jag tror vi får se liknande ökning under 2022, säger...


Jan 18, 2022

Sverige står inför en stor förändring för att klara klimatmålen och elektrifieringen är central för att lyckas. Den snabba utvecklingen av antalet elbilar i landet väcker samtidigt oro för att elnätet inte ska klara av den ökade belastningen om hundratusentals elbilar laddas samtidigt. Nu kommer dock teknik...


Oct 13, 2021

Hör vår chefsanalytiker Arne Bergvik berätta om varför elmarknaden är så svajjig just nu, och varför elpriset är rekordhögt. 


Jan 27, 2021

Under 2020 var nära 9 procent av alla sålda bilar en elbil, vilken var en fördubbling jämfört med året innan. Men fortfarande är andelen elbilar av det totala bilbeståndet blygsamma en procent.

Trenden för det nya året är en fortsatt snabb utveckling av nya elbilsmodeller.

Jon Norberg möter Kristofer Rask...


Sep 14, 2020

Våren och sommaren 2020 har varit annorlunda på flera sätt.

I norra Sverige producerades mer energi än vad som förbrukades, och i södra Sverige förbrukades mer el än vad som producerades.  Rik snötillgång, revision i kärnkraften och en varm vinter bidrog till ett extremt läge på elmarknaden.

Jon Norberg...